Heeft u hulp nodig met een project? Onze gekwalificeerde experts staan voor u klaar.
AKOESTISCHE PLAFONDS | Nederland

Woordenlijst | Andere Definities

Kies een onderwerp voor algemene definities:
Akoestiek
Rand details | Installatie | Systemen
Brand
Andere definities
Bioblock behandeling  - Bioblock verf bevat een speciale fungicide dat de groei van schimmel of meeldauw op het geverfde oppervlak hindert of vertraagt

Klasse 100 - Klasse 100 is een classificatie voor een "gemeten omgeving" aangeduid als "clean room". Met een gelimiteerde hoeveelheid stof van niet meer dan 100 deeltjes groter dan 0.5 micron per kubieke foot lucht, gedefinieerd door de US Fed Standard 209D (BS 5295).

Clean Room - Een productieruimte voor o.a. de gezondheidszorg waar stof, pluisjes of bacterien in de lucht kritisch zijn. Dergelijke ruimten zijn voorzien van materialen met een glad oppervlak om stofaanhechting te voorkomen. Door de lucht te filteren kan aan de gestelde eis worden voldaan.

Kost indicator - 1 munt: laagste prijs / 5 munten: hoogste prijs

Hard Mineraal - Een nat gevormd materiaal geproduceerd met steenwol, perliet, cellulose en binders, dat geperforeerd, machinaal bewerkt, gefigureerd en geschilderd kan worden tot decoratieve plafondtegels.

Weerstand bij Relatieve vochtigheid (RV) - Het weerstandsvermogen van een plafondplaat tegen doorbuiging ten gevolge van waterdamp. Standaard tegels en panelen zijn ontworpen voor installatie en gebruik in een bereik van 11 - 35º C en een maximum van 70% RV. Wanneer men verwacht dat deze waarden overschreden kunnen worden, is een type die een bereik heeft van 95% of 100% aan te bevelen.

Hygiëne – Antimicrobische behandeling – Wanneer hoge eisen worden gesteld aan gecontroleerd hygiënische luchtkwaliteit in een project zijn speciaal behandelde tegels beschikbaar. De behandeling voorkomt de groei van bacteriën, gisten en schimmels op de plafondtegels.

Hygiene - Hogedrukreiniging
Het gebruik van hoogste kwaliteit glasvezellaminaat op het (Parafon) Hygien product betekent dat het met een hoge druk spuit gereinigd kan worden (Max. 80 bar), bij toepassing van een "fan spray" van min. 30º en niet een hoge druk "cutting jet". De minimale afstand tussen de spuitkop en de plafondplaat mag niet kleiner dan 300 mm zijn bij een hoek van 45º.

Gelamineerd plafond product - Een hard mineraal product met een gelamineerd oppervlak zoals een metaal folie, glasvlies of polyester folie.

Licht Reflectie (LR) -  De licht reflectie van een vlak is het vermogen om licht terug te kaatsen. De meting van lichtreflectie is dat deel van het invallend licht dat gereflecteerd wordt door het vlak, uitgedrukt in een percentage.

Weerstand tegen borstelen / veelvuldig schoonmaken  - Voor toepassing waar reiniging een prioriteit is, tegels moeten vaker schoon gemaakt kunnen worden dan normaal. Plafondtegels voorzien van een speciale vinyl film presteren zeer goed.

Zacht mineraal - Een plafond geproduceerd met een basismateriaal uit steen of glaswol met bindmateriaal en een decoratief vlies.

Thermische geleiding (k) - Het vermogen van een materiaal om de warmtedoorgang te vertragen, hoe lager de waarde des te beter de thermische isolatie.

Afwasbaar/af en toe schoonmaken - Plafondtegels kunnen schoongemaakt worden met een doek of spons bevochtigd met water en een milde zeep of een verdund schoonmaakmiddel.

Producten

Highlights

Informatiebron & Bestek

Zoeken