Heeft u hulp nodig met een project? Onze gekwalificeerde experts staan voor u klaar.
AKOESTISCHE PLAFONDS | Nederland

Referentie Project - Armstrong Plafond Recyclingprogramma

 

EOL (End of Life)

 

REFERENTIE PROJECT

Locatie: kantoren, 236, Grays Inn Road, Londen
Architect: Tate and Hindle Ltd
Aannemer: Mitie Interiors Ltd
Omega Montagebedrijf: Laser Essex Ltd
Gerecyclede plafonds: Sahara Max Microlook
Referentie Project
 
Uitdaging
Renovatie van kantoren in opdracht van Trilium Land Securities, waarbij in totaal 2.300 m² aan plafondsystemen moest worden gerecycled.
De opdrachtgever, architect en aannemer wilden een interieur creëren dat niet alleen inspirerend was, maar ook duurzaam. Voor deze duurzame oplossing met minder kosten voor afval en sanering zochten ze een partner die de oude plafondtegels zou afvoeren en hergebruiken om er nieuwe duurzame tegels van te maken.

Oplossing
Met het unieke Armstrong Plafond Recycling Programma kon 9 ton aan oude Sahara plafondtegels worden gerecycled. De plafondsystemen werden gratis opgehaald en naar de Armstrong fabriek gebracht om te worden hergebruikt; een 100% zuiver 'Ceiling to Ceiling' (C2C) proces 'van grondstof tot grondstof'!
Ze kozen voor het metalen Axal plafondsysteem in een Bandraster ophangsysteem vanwege hun akoestische prestaties, strakke afwerking, demonteerbaarheid en recyclebaarheid. Axal plafonds zorgen voor een visueel strak geheel in een verdekt systeem dat even toegankelijk en uitneembaar is als een zichtbaar ophangsysteem.

Zoeken