Heeft u hulp nodig met een project? Onze gekwalificeerde experts staan voor u klaar.
AKOESTISCHE PLAFONDS | Nederland

Referentie Project - Energiebesparing

 

Energy Reduction & Comfort (Lichtreflectie)

REFERENTIE PROJECT

Locatie: conferentiezaal, Ivry-sur-Seine (Frankrijk)
Interieurarchitect: K_now
Omega-montagebedrijf: CP2 en JTO
Referentie Project

De uitdaging was om een nieuwe conferentiezaal te ontwerpen met een uitstekende verstaanbaarheid. Veel nadruk lag op het integreren van videoservices en het realiseren van een innovatieve verlichting.

De beperkingen speelden een grote rol. Door de afmetingen van de ruimte, 4 bij 7 meter, was spraakversterking praktisch onvermijdelijk. Daarnaast zorgde het hoge plafond (3,50 m) voor een groot volume, waarin verstaanbaarheid een probleem was. Een grote glazen wand in de zaal fungeerde als een akoestisch reflecterend oppervlak, met ook weer negatieve invloed op de spraakverstaanbaarheid.

Om de gewenste verstaanbaarheid te realiseren werd gekozen voor een Ultima-plafond, zodat de balans tussen geluidabsorptie en overlangsgeluidisolatie goed uitviel. Vier Orcal Canopies verkleinden de omvang van de zaal en verbeterden de omstandigheden voor spraakverstaanbaarheid, in combinatie met lagere niveaus van achtergrondgeluid. De Canopies functioneren niet alleen als akoestische dempers, maar bieden ook een groot oppervlak voor lichtreflectie. Het extra microperforeerd oppervlak verbetert ook het verlichtingsrendement. De convexe Canopies dragen en verbergen de videoprojector en houden daarmee de strakke aanblik van de zaal in stand.


Zoeken