PROJECTVLOEREN | Nederland
  

Eigenaar:

Ed. Züblin AG
Architect: Bothe Richter Teherani
Woonplaats: Duisburg
Oplevering: 2010
Foto's: Friedhelm Krischer
Product: DLW Linoleum, DLW Fibrebonded 738 L

H2 Office Duisburg

Harbour skyline met een duurzaam mijlpaal
 

 


De kantoorcomplexen van Bureau H2 in de binnenhaven van Duisburg zien er uit als twee reusachtige catamarans. Ze zijn ontworpen door de architecten BRT Architekten (Bothe Richter Teherani) en zijn nu al een architectonisch hoogtepunt van de havenskyline. Echter de tweede bouwfase werd voltooid aan het einde van 2010 en heeft een exemplarische karakter in termen van duurzaamheid: Hij heeft de certificering voor de DGNB zegel in goud.  
Het ‘groene gebouw’, gebouwd door Ed. Züblin AG onderscheidt zich onder andere door het gebruik van aardwarmte en zonne-energie, continue bescherming door de zon en  geluidsreducerende glas, intelligente gebouwtechnologieën, alsmede duurzame vloerbedekkingen: DLW linoleum en DLW naaldvilt..

De energie voor verwarming en koeling wordt voornamelijk geproduceerd door geothermische energie, 230 van de statische heipalen hebben de rol van geothermische warmtewisselaar. Het geothermische systeem is gecombineerd met een betonkern in de plafonds van de kantoren. Een fotovoltaïsch systeem + de intelligente besturing middels een  BUS-systeem houden de kosten voor de huurders zeer laag.

De certificering van DGNB betreft met name de totale levenscyclus van het gebouw. Bij de keuze van de vloer wordt dus in de eerste plaats duurzaamheid en eenvoudig onderhoud gevraagd. DLW Linoleum was overtuigend hierin vanwege zijn natuurlijke grondstoffen. Deels is in de keuken en personeelsruimten het kenmerkende gemarmerde DLW Linoleum in diep zwart, licht grijs en blauw geïnstalleerd.

DLW Naaldvilt is ideaal voor kantoorruimtes, vanwege haar geluidsisolerende eigenschappen. Circa 5.600 m²  basalt grey werden in H2 Office gelegd en nog eens 1.700 m2 in onyx zwart.

Als gevolg van hun milieu vriendelijke productie en lange levensduur, zijn DLW linoleum en DLW naaldvilt vloerafwerkingen  aan te bevelen voor duurzaam bouwen, zoals gecertificeerd door bijvoorbeeld DGNB of LEED.

Informatie over producten   Naar gedetailleerde informatie
 
Voorbeeld:   Vraag hier naar een gratis monster
 
 Literatuur:   Bestel 24 uur per dag
 
Contact:   Zoek uw account manager
  
 

 

 


  1. De twee kantoor-complexen van het H2 kantoor zijn een architectonisch hoogtepunt in de binnenhaven van Duisburg.
  2. De onlangs afgeronde tweede fase van de bouw heeft een certificaat voor de DGNB “Goed-zegel” in goud.
  3. De afgeschuinde architectuur biedt geraffineerde effecten in het interieur. Donker DLW naaldvilt vloer contrasteert met de witte vlakken  en creëert een elegante sfeer.
  4. DLW linoleum past perfect in het concept van duurzaam bouwen ( eenvoudig onderhoud ), maar ook milieu-vriendelijk door zijn natuurlijke componenten.
  5. De keukens en overgangsgebieden in het H2 kantoor zijn bedekt met zwart gemarmerd DLW linoleum van Armstrong.
  6. Voor de kantoorruimte en zalen, is geluidsreducerende DLW naaldvilt vloerbedekking geselecteerd.